Loading color scheme

ÚJ ISKOLA BUDAKALÁSZON

Amint  az a budakalászi lakosság körében ismert, Budakalász Város Önkormányzata a város túlterhelt intézményeinek tehermentesítése érdekében új általános iskolát építtetett a Klisovác utcában. Az első tanév 2021. szeptemberében megkezdődött.

Az intézmény állami fenntartásba került, így a Patakpart Általános Iskola a Kalász Suli Általános Iskolához és a Szentistvántelepi Általános Iskolához hasonlóan a Váci Tankerületi Központ fenntartásában működik.

A 2021/2022-es tanévben kilenc osztály kezdte meg, illetve folytatta tanulmányait a Patakparton.

Kedves Szülők!

Sok szeretettel hívjuk, várjuk Önöket első adventi vásárunkra, melyet a Szülői Munkaközösség kezdeményezésére szülők és pedagógusok összefogásával az iskola közösségének építésére és a bejegyzés alatt álló Patakpart Iskoláért Alapítvány támogatására szervezünk 2022. december 16-án, pénteken 14:30-tól 18:30-ig.

A vásárban a gyerekek, a pedagógusok és a szülők a karácsonyvárás hangulatában tölthetik együtt az időt. Az iskola három szintjén 17 helyszínen várjuk a résztvevőket. Lesz étel- és italkínálat, ajándékkészítő asztal, mézeskalács díszítés, barkácssarok, hajfonás, szelfipont, portré fotózás és még sok más. A vásárban az előzetesen, vagy a helyszínen megváltott Patakpetákkal lehet fizetni. Patakpetákot 2022. december 14-től 16-ig lehet vásárolni 7:45 és 16:00 között, valamint a vásár napján a vásár ideje alatt is.

Kérem, hogy részvételi szándékukat jelezzék az osztályfőnököknek. Kérem, azt külön jelezzék, ha szeretnének részt venni a vásáron, de annak kezdetére nem tudnak megérkezni. Ebben az esetben gyermekük felügyeletéről 4 óráig gondoskodunk, foglalkozást szervezünk számukra (társasjátékok, ügyességi játékok, ping-pong, rubik kockázás)

Szeretnénk megkérni Önöket, hogy amennyiben elfogadják meghívásunkat, hozzanak magukkal poharat, hogy csökkenthessük, mellőzhessük az eldobható eszközök használatát! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az ügyességi és a ping-pong játékok helyszíne a tornaterem lesz, ahova felnőttek is csak tiszta talpú sportcipőben léphetnek be.
Szeretettel és izgalommal várjuk Önöket!

ÚJ INTÉZMÉNYVEZETŐ-HELYETTESI PÁLYÁZAT

A Patakpart Általános Iskola tanulólétszáma a 2022/2023-as tanévben jelentősen megemelkedik. Ez alapján Kampné Gilyén Mária intézményvezető-helyettesi megbízása mellett iskolánk vezetősége egy második intézményvezető-helyettessel bővül 2022. szeptember 1-től. A Váci Tankerületi Központ pályázatot hirdet a Patakpart Általános Iskola második intézményvezető-helyettesi beosztás ellátására. A pályázati kiírás ...

VEZETŐI PÁLYÁZATOK EREDMÉNYE

A két vezetői pályázat lezárásának eredményeként Kovács Kristóf Áron és Kampné Gilyén Mária további öt évig irányíthatják iskolánk életét. Az Emberi Erőforrások Minisztere által kiírt pályázaton Kovács Kristóf Áron nyerte el a Patakpart Általános Iskola intézményvezetői megbízatását 2027. augusztus 15-ig. A Váci Tankerületi Központ által kiírt pályázaton Kampné Gilyén Mária nyerte el a Patakpart Általános Iskola ...

A 2023/2024-ES TANÉVBEN INDULÓ OSZTÁLYOK

Kedves Szülők! A Patakpart Általános Iskola a 2023/2024-as tanévben is várja a budakalászi, az iskola felvételi körzetében élő gyermekeket. A 2023. szeptember 1-én kezdődő tanévre az alábbi űrlap kitöltésével jelezhetik átjelentkezési szándékukat! A tervezhetőség érdekében kérjük, hogy az űrlapot 2023. március 10-ig töltsék ki! Ezt követően küldünk tájékoztatást a további teendőkkel kapcsolatban. Jelentkezés a ...

PEDAGÓGIAI PROGRAM

Az alábbiakban olvasható a Patakpart Általános Iskola Pedagógiai programjának tervezete. A Pedagógiai program tervezet módosításokkal és kiegészítésekkel való elfogadásáról a 2021. augusztusában megalakuló nevelőtestület fog dönteni. Az így véglegesítésre kerülő Pedagógiai programot a megbízott intézményvezető fogja jóváhagyni. A teljes Pedagógiai program tervezete itt tölthető le.

TÁJÉKOZTATÓ ÁLLÁSHELY IRÁNT ÉRDEKLŐDŐKNEK

Szeretettel várjuk az olyan pedagógusokat, akik szívesen vállalnak szerepet egy új iskola megalapításában és egy új közösség létrehozásában. A Patakpart iskola nevelőtestületébe olyan pedagógusokat várunk, akik nyitottak a működő, hagyományos módszerek mellett újak kipróbálására és alkalmazására. Úgy látjuk, hogy a jelen iskolájának azoknak a készségeknek és képességeknek a kibontakoztatásában kell támogatnia a ...

Immár archív felvétel: Bokányi Zsuzsa néni és Holczer Kati néni a TV Budakalász segítségével mutatták be az átadás előtt álló iskola épületét.

Események nem találhatóak